Σάββατο, 30 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 100 νεκροί στο Κίεβο από τη ρωσική εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 100 νεκροί στο Κίεβο από τη ρωσική εισβολή

Έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 100 θάνατοι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική της χώρα, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους της πόλης της Φλωρεντίας (Ιταλία), που είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Κίεβο, ο Κλίτσκο ανέφερε πως περισσότερα από 20 πτώματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ τέσσερα από τα θύματα είναι παιδιά και άλλα 16 τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

«Οι πόλεις περιμετρικά του Κιέβου έχουν δει πολλές μάχες… στους δρόμους βλέπουμε πολλά πτώματα και ανθρώπινα μέλη», είπε ο Κλίτσκο, σύμφωνα με έναν Ιταλό διερμηνέα.

Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας είπε, επίσης, ότι 82 πολυώροφα κτίρια στο Κίεβο έχουν καταστραφεί από ρωσικές επιθέσεις και είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τον πραγματικό απολογισμό των νεκρών στην πόλη.

Ο Κλίτσκο σημείωσε πως η κατάληψη του Κιέβου συγκαταλεγόταν μεταξύ των «βασικών σχεδίων» της Ρωσίας κατά την έναρξη της εισβολής, όμως το σχέδιο αυτό εμποδίζεται μέχρι στιγμής λόγω της ουκρανικής αντίστασης.

«Καταστρέψαμε τον μύθο του ανίκητου ρωσικού στρατού. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση ενός εκ των ισχυρότερων στρατών στον κόσμο και έχουμε καταφέρει να αλλάξουν τους στόχους τους», επισήμανε.

Ο Κλίτσκο απηύθυνε έκκληση στους Ιταλούς πολιτικούς να διατηρήσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και να μην πιστεύουν τη ρωσική προπαγάνδα, όπως είπε, σχετικά με τον πόλεμο.

«Η αποσταθεροποίηση της χώρας μας μπορεί να έχει επιπτώσεις σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε.

Χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, ανέφερε πως ο ρωσικός ιμπεριαλισμός δεν θα σταματούσε στην Ουκρανία, προειδοποιώντας πως εάν δεν τον σταματήσει κανείς τώρα, ενδέχεται να στοχοθετήσει την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις