Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 200 άμαχοι εγκλωβισμένοι στο Azovstal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 200 άμαχοι εγκλωβισμένοι στο Azovstal

Το δράμα εκατοντάδων αμάχων στο Azovstal, στο εργοστάσιο όπου έχουν βρει καταφύγιο, συνεχίζεται. Οι δυνάμεις της Ρωσίας σφυροκοπούν τις εγκαταστάσεις στη Μαριούπολη, τον έλεγχοι της οποίας έχουν οι Ρώσοι.

Πριν από μερικά 24ωρα επιτράπηκε σε αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες να παιδιά, να εγκαταλείψουν τις τεράστιες εγκαταστάσεις του εργοστασίου χαλυβουργίας Azovstal αλλά στα καταφύγια υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είναι οι μόνοι άμαχοι στη Μαριούπολη, στην πόλη παραμένουν συνολικά 100.000 πολίτες.

Τον νεότερο απολογισμό για τους άμαχους στη Μαριούπολη έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Η Μαριούπολη, πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νότια Ουκρανία, τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων εδώ και κάποιες μέρες.

Παράλληλα το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα (03.05.2022) από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Βουλεντάρ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Κάποιες άλλες περιοχές του Ντονέτσκ βομβαρδίζονται συνέχεια και οι περιφερειακές αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν αμάχους από γραμμές του μετώπου, πρόσθεσε το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις