Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Που είναι ο μπαμπάς μου;» – Σπαράζει καρδιές τρίχρονος που νοσηλεύεται στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Που είναι ο μπαμπάς μου;» – Σπαράζει καρδιές τρίχρονος που νοσηλεύεται στη Μαριούπολη
Φωτογραφία Reuters

Σπαράζει καρδιές η στιγμή που ένα μικρό αγοράκι, μόλις 3 χρονών, φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά» ενώ το ίδιο είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου της Μαριούπολης, τραυματισμένο και μόνο με το αγαπημένο παιχνίδι δίπλα του.

Το μικρό αγοράκι, ονόματι Ντίμα, τραυματίστηκε μετά από αεροπορική επιδρομή των Ρώσων στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και η εικόνα του να είναι ξαπλωμένο και να φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά», αποτυπώνει το πιο σκληρό και μοχθηρό πρόσωπο του πολέμου.

Ωστόσο, ο πατέρας του δεν τον ακούει, καθώς νοσηλεύεται αλλού στο νοσοκομείο, επειδή τραυματίστηκε και ο ίδιος από την αεροπορική επιδρομή. Στο βίντεο που δημοσίευσε η DailyMail, ο Ντίμα κλαίει με πόνο και ρωτάει ξανά και ξανά: «Μπαμπά. Έρχεται καθόλου ο μπαμπάς μου;» και «Πού είναι ο μπαμπάς μου; Έρχεται ο μπαμπάς μου;».

Τελικά μια νοσοκόμα έρχεται και του λέει, «Ναι, ναι θα έρθει. Απλά μην κλαις, εντάξει; Θα είναι εδώ σύντομα, όπως σου είπε η μαμά σου».

Το παιδί νοσηλεύεται σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου από αυτή που βρίσκεται ο πατέρας του και είναι ξαπλωμένος σε ένα μεταλλικό κρεβάτι με το αυτοκίνητο-παιχνίδι γύρω του ενώ του έχει χορηγηθεί ρινογαστρικός σωλήνας.

Η Μαριούπολη έχει γίνει στόχος των Ρώσων από την αρχή της εισβολής των στρατευμάτων της χώρας. Πλέον έχει μετατραπεί σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο, στο οποίο, σύμφωνα με τη DailyMail, σήμερα Πέμπτη (31.3.2022) κηρύχθηκε εκεχειρία από τις 07:00 το πρωί για να εκκενωθούν οι άμαχοι.

Όμως, ήταν πολύ αργά για την οικογένεια του Ντίμα, η οποία πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο της Μαριούπολης για να σωθούν από τα τραύματά τους για σωτήρια θεραπεία, καθώς δεν πρόλαβαν να μπουν σε ένα από τα 45 λεωφορεία που στάλθηκαν για να μαζέψουν απελπισμένους πρόσφυγες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις