Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πυρά κατά λεωφορείων με αμάχους καταγγέλλει η εισαγγελία – 7 νεκροί, 27 τραυματίες

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας καταγγέλλει τα στρατεύματα της Ρωσίας για τα πυρά που εξαπολύθηκαν χθες Πέμπτη (14.4.2022) κατά λεωφορείων απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν 27 άλλοι.

«Στις 14 Απριλίου, Ρώσοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ σε λεωφορεία απομάκρυνσης με αμάχους στην περιοχή Μπορόβα στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν», αναφέρει η ουκρανική εισαγγελία σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Στο ίδιο μήνυμα προσθέτει ότι άρχισε έρευνα για «παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου, σε σχέση με φόνο εκ προμελέτης».

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Βασίλιβκα, στην οποία σπίτια, ένα χασάπικο και εγκατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού του Ταβρίισκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με μήνυμα της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στην εφαρμογή Telegram.

Στη Ρωσία περισσότερα από 20 κτίρια και ένα σχολείο υπέστησαν χθες ζημιές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις ρωσικές περιφερειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού