Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ένα μήνα οι αποφάσεις στο Ντονέτσκ για την έφεση των καταδικασθέντων ξένων μαχητών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αποφάσεις για την έφεση που έχουν καταθέσει μαχητές που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, θα ληφθούν εντός ενός μήνα. Αυτό δήλωσε σήμερα, Τρίτη (12.07.2022), αξιωματούχος των αυτονομιστών, σύμφωνα με το Interfax. 

Οι ξένοι μαχητές αιχμαλωτίστηκαν ενώ πολεμούσαν με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας και καταδικάστηκαν σε θάνατο ως μισθοφόροι από δικαστήριο των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό πολίτη και οι τρεις τους έχουν υποβάλει έφεση κατά των ποινών τους.

Η Ουκρανία και χώρες της Δύσης έχουν δηλώσει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αιχμάλωτοι πολέμου και δικαιούνται προστασίας σύμφωνα με τις Συνθήκες της Γενεύης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία