Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες έξω από το Κίεβο για 17η ημέρα – Live οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες έξω από το Κίεβο για 17η ημέρα – Live οι εξελίξεις
Φωτογραφία αρχείου

Μαίνεται για 17η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο να είναι περικυκλωμένο, την ώρα που η Ρωσία βομβαρδίζει μεγάλες πόλεις. 

Μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Πιθανόν θα υποστήριζε μια ρωσική απόπειρα να περικυκλωθεί η πόλη (του Κιέβου). Θα μπορούσε επίσης να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ρωσίας να μειώσει την ευαλωτότητά της στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που έχουν επιφέρει σημαντικό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις», έγραψε στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται βορειοδυτικά του Κιέβου, ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Επιπλέον, οι πόλεις Χάρκοβο, Τσερνίγκοφ, Σούμι και Μαριούπολη παραμένουν περικυκλωμένες, ενώ πλήττονται από σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι κυβερνήτες δύο ουκρανικών περιφερειών, του Κιέβου και του Ντονέτσκ, δήλωσαν, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους σήμερα, ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται σε περιοχές, όπου η Ουκρανία επιχειρεί να απομακρύνει ανθρώπους και να μεταφέρει βοήθεια μέσω «ανθρωπιστικών διαδρόμων».

«Το ανθρωπιστικό φορτίο μεταφέρεται προς τη Μαριούπολη, θα σας ενημερώσουμε για το πώς εξελίσσεται… Η κατάσταση είναι περίπλοκη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί», είπε ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο σε τοπικά ΜΜΕ. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις