Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε ανατολικές και νότιες περιοχές – «Ανακαταλαμβάνουμε περιοχές γύρω από το Κίεβο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε ανατολικές και νότιες περιοχές – «Ανακαταλαμβάνουμε περιοχές γύρω από το Κίεβο»

Σκληρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας και ειδικότερα, για την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπως δήλωσε σήμερα ο προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρέστοβιτς.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Αρέστοβιτς δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο έχουν ανακαταλάβει περισσότερες από 30 πόλεις και χωριά στην ίδια περιοχή, ενώ διατηρούν μία γραμμή του μετώπου κατά των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά.

“Επιτρέψτε μας να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Υπάρχουν ακόμη σκληρές μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νότο, αλλά και στη Μαριούπολη, στα ανατολικά της Ουκρανίας” όπως δήλωσε ο ίδιος.

Διάλυση διαδήλωσης κατά του πολέμου στην Ενερχοντάρ

Στο μεταξύ οι τοπικές αρχές στην ουκρανική πόλη Ενερχοντάρ που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν ότι Ρώσοι στρατιώτες προχώρησαν σήμερα στη χρήση βίας για να διαλύσουν μία διαδήλωση υπέρ της Ουκρανίας, ενώ συνέλαβαν μερικούς από τους διαδηλωτές.

Κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ενερχοντάρ που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας μιλώντας και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της χώρας, όταν έφτασαν Ρώσοι στρατιώτες που οδήγησαν μερικούς από τους διαδηλωτές σε στρατιωτικά οχήματα, όπως ανέφερε η τοπική διοίκηση σε μία ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι κατακτητές διαλύουν τη διαδήλωση με εκρήξεις” ανέφερε μία σχετική ανάρτηση (Telegram) μαζί με ένα βίντεο που έδειχνε τη χρήση καπνογόνων, αλλά και τη συγκέντρωση χαρακτηριστικού λευκού καπνού, δίπλα στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις