Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε εικονολήπτης του FOX News έξω από το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε εικονολήπτης του FOX News έξω από το Κίεβο

Το δίκτυο BNO μετέδωσε πως ο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Pierre Zakrzewski, έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά στο Κίεβο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του καναλιού Fox, Susan Li, λέγοντας ότι ο Zakrzewski ήταν μαζί με τον συνάδελφό του Benjamin Hall, ο οποίος νοσηλεύεται.

https://twitter.com/SusanLiTV/status/1503749521871941636?s=20&t=9cCf1hPY0T9mD7M0PzYRyw

“Με μεγάλη λύπη και βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα σήμερα το πρωί σχετικά με τον αγαπημένο μας εικονολήπτη Pierre Zakrzewski. Ο Pierre σκοτώθηκε στη Horenka, έξω από το Κίεβο της Ουκρανίας”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, Suzanne Scott.

«Ο Πιερ ήταν ένας φωτογράφος σε εμπόλεμες ζώνες που κάλυψε σχεδόν κάθε διεθνή ιστορία για το FOX News από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη μακρόχρονη θητεία του μαζί μας», πρόσθεσε. «Το πάθος και το ταλέντο του ως δημοσιογράφου ήταν απαράμιλλα».

«Ο Πιερ ήταν μόνιμος σε όλες τις διεθνείς καλύψεις μας. Εγώ, όπως αμέτρητοι άλλοι, ένιωθα πάντα μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας όταν έφτανα σε κάποιο σημείο και τον έβλεπα με την κάμερα στο χέρι», δήλωσε ο πρόεδρος του Fox News, Jay Wallace. «Η κληρονομιά του θετικού του πνεύματος, της απεριόριστης ενέργειας και της δημοσιογραφικής του ματιάς θα συνεχιστεί».

“Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Pierre, Michelle και στην οικογένεια — παρακαλώ κρατήστε τους όλους στις προσευχές σας. Και παρακαλώ συνεχίστε να προσεύχεστε για τον Benjamin Hall, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο στην Ουκρανία”, ανέφερε ακόμη η Suzanne Scott.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις