Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη μαύρη λίστα της Ε.Ε. η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας Sberbank

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνονται οι Ρώσοι που μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» της Ε.Ε. εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Στον κατάλογο θα προστεθεί άμεσα η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσία, η Sberbank.

Εκτός από τη Sberbank, στη «μαύρη λίστα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να μπει ο επικεφαλής του κολοσσού ψευδαργύρου και χαλκού UMMC καθώς και πρόσωπα και εταιρίες που στηρίζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στους 48 αξιωματούχους και εννέα οντότητες που θα υπαχθούν στη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνονται επίσης οι επικεφαλής της λέσχης μοτοσικλετών Night Wolves, ηθοποιοί, πολιτικοί, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας, συγγενείς ολιγαρχών στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και στρατιωτικοί.

Η προσθήκη της Sberbank στη λίστα θα σημαίνει το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων στη Δύση και ότι δεν θα μπορεί πλέον να κάνει συναλλαγές, με εξαίρεση τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα έχει ήδη εξαιρεθεί από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT.

Ο επικεφαλής της εταιρίας ψευδαργύρου και χαλκού UMMC, ο Αντρέι Κοζίτσιν, προστίθεται στη «μαύρη λίστα» καθώς ως σημαίνων Ρώσος επιχειρηματίας θεωρείται ότι «συμμετέχει σε οικονομικούς τομείς που παρέχουν σημαντική πηγή εσόδων στην κυβέρνηση», σύμφωνα με το έγγραφο.

Η κίνηση αυτή, που αναμένεται να υιοθετηθεί αύριο (20.07.2022), θα αυξήσει σε 1.229 τον συνολικό αριθμό των προσώπων και αντίστοιχα σε 110 τον αριθμό των εταιριών που έχουν υπαχθεί στη λίστα αυτή από την ΕΕ αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία