Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστική επιστολή της «πρώτης κυρίας», Ολένα Ζελένσκα για τα νεκρά παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία:  Συγκλονιστική επιστολή της «πρώτης κυρίας», Ολένα Ζελένσκα για τα νεκρά παιδιά

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα, έδωσε στη δημοσιότητα μία συγκινητική ανοιχτή επιστολή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Η πρώτη κυρία της χώρας επικεντρώνεται στα παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Ολένα Ζελένσκα είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη Ρωσία ήταν «αδύνατο να πιστέψει κανείς» ότι θα συμβεί ποτέ και χαρακτήρισε την εισβολή απλώς ως «μαζική δολοφονία Ουκρανών αμάχων».

«Ίσως το πιο τρομακτικό και καταστροφικό αυτής της εισβολής είναι τα θύματα των παιδιών. Η οκτάχρονη Αλίκη που πέθανε στους δρόμους της Okhtyrka ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει. Ή η Polina από το Κίεβο, που πέθανε στους βομβαρδισμούς. Ο 14χρονος Arseniy χτυπήθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια και δεν μπόρεσε να σωθεί επειδή ασθενοφόρο δεν μπορούσε να τον φτάσει στην ώρα του λόγω των μεγάλων πυρκαγιών (σ.σ. απ’ τις εκρήξεις).

«Όταν η Ρωσία λέει ότι δεν διεξάγει πόλεμο εναντίον αμάχων, φωνάζω πρώτα τα ονόματα αυτών των δολοφονημένων παιδιών».

Η κυρία Ζελένσκα αναφέρει ότι οι εικόνες γυναικών και παιδιών που ζουν σε καταφύγια βομβών είναι «απλώς συνέπειες του πολέμου για ορισμένους, για τους Ουκρανούς είναι πλέον μια φρικτή πραγματικότητα».

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό απόσπασμα, σημειώνει: «Το πρώτο νεογέννητο του πολέμου, είδε το τσιμεντένιο ταβάνι του υπογείου, η πρώτη του ανάσα ήταν ο οξύς αέρας του υπόγειου και τους υποδέχτηκε μια κοινότητα παγιδευμένη και τρομοκρατημένη. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν αρκετές δεκάδες παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ γαλήνη στη ζωή τους».

Δείτε την επιστολή – ανάρτηση της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας:

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις