Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία να ανοίξουν άλλοι 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι – Μεγάλη έξοδος από Μαριούπολη, Λουχάνσκ

Ουκρανία - Μαριούπολη

Τεσσαρακοστή πέμπτη ημέρα διανύει ο πόλεμος στην Ουκρανία με εκατόμβες νεκρών μεταξύ των αμάχων. Συμφωνήθηκε να ανοίξουν 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται με απίστευτη αγριότητα από την πλευρά των Ρώσων εισβολέων, υπάρχει ανάγκη να απομακρυνθούν κι άλλοι άμαχοι από τη Λουχάνσκ, καθώς αυξάνονται οι βομβαρδισμοί.

Δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι συμφωνήθηκε να ανοίξουν το Σάββατο (09.04.2022) για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές της Ουκρανίας που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Στους διαδρόμους που προγραμματίζεται να ανοίξουν εντός της ημέρας περιλαμβάνεται ένας για την απομάκρυνση με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς ανθρώπων από τη Μαριούπολη, πρόσθεσε η Βερεστσούκ.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ, ο Σέρχι Γκαϊντάι υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη να απομακρυνθούν κι άλλοι άμαχοι από την περιφέρεια αυτή καθώς έχουν αυξηθεί οι βομβαρδισμοί τις τελευταίες ημέρες και στην περιοχή καταφτάνουν περισσότερες ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου το 30% του κόσμου παραμένει σε οικισμούς σε όλη την περιφέρεια και τους έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν.

«Αυτοί (σ.σ. οι Ρώσοι) συγκεντρώνουν δυνάμεις για μία επίθεση και βλέπουμε ότι ο αριθμός των βομβαρδισμών έχει αυξηθεί», σημείωσε ο Γκαϊντάι σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις