Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν με Λουκασένκο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο σήμερα για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου από το ρωσικό και το λευκορωσικό έδαφος για τη διεξαγωγή μιας, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” για την αποστρατιωτικοποίηση και “αποναζιστικοποίηση” της γειτονικής της χώρας.

Η Ουκρανία και δυτικές κυβερνήσεις απορρίπτουν την αιτιολογία αυτή, την οποία χαρακτηρίζουν ψευδές πρόσχημα για μια εισβολή, από την οποία έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και εκτοπιστεί εκατομμύρια και το επίκεντρό της έχει τώρα μετατοπιστεί από τις πύλες του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου αναμένεται τεράστια επίθεση.

Ο Λουκασένκο έχει επιμείνει ότι η Λευκορωσία θα πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας επίσης ότι η Λευκορωσία έχει άδικα χαρακτηριστεί “συνεργός στην επίθεση”.

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλοι έχουν συμπεριλάβει την Λευκορωσία στις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία.

Στο Βοστότσνι η συνάντηση

Ο Λουκασένκο έφτασε νωρίς σήμερα στην περιφέρεια Αμούρ στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πούτιν στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Την 12η Απριλίου γιορτάζεται η Ημέρα Κοσμοναυτικής στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην επέτειο της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα το 1961 από τον Ρώσο – Σοβιετικό κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία