Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος

Για 58η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.  Οι συγκρούσεις κλιμακώνονται κυρίως στα ανατολικά της χώρας, με την Ρωσία να «σφυροκοπά» κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 συνετρίβη κατά τη διάρκεια «τεχνικής πτήσης» στη στην περιφέρεια Ζαπορίζια και ότι υπάρχουν θύματα. Οι λεπτομέρειες για το συμβάν τελούν ακόμη υπό επαλήθευση, ενώ είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε πως η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης στις περιοχές Ζαρίσνε, Λουχάνσκ (στις πόλεις Ρουμπίζνε και Ποπάσνα). Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται επίσης γύρω από την Μαργίνκα. 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός. Το υπουργείο ανέφερε πως έπληξε επίσης τρεις στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, ανάμεσά τους σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί με τον εξοπλισμό τους.

Click4more: Βίντεο: Με σημαίες και φωνάζοντας «Αλαχού Ακμπάρ», οι Τσετσένοι πανηγυρίζουν στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη

Κλειστοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Το Κίεβο, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, δεν προσπαθεί σήμερα να δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν.

«Λόγω του κινδύνου στις διαδρομές σήμερα, 22 Απριλίου, δεν θα λειτουργήσουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», έγραψε η Ιρίνα Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Facebook. «Σε όλους αυτούς που περιμένουν να απομακρυνθούν: κάντε υπομονή, παρακαλώ κάντε κουράγιο!», τόνισε ακόμη.

Έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της Μαριούπολης

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μαριούπολης απηύθυνε νέα έκκληση για «πλήρη εκκένωση» της πόλης, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ελέγχεται τώρα από ρωσικές δυνάμεις. 

«Χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα –την πλήρη απομάκρυνση του πληθυσμού. Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη», δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην κρατική τηλεόραση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις