Τετάρτη, 29 Μαΐ
25oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται το θρίλερ ομηρίας στο νοσοκομείο της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται το θρίλερ ομηρίας στο νοσοκομείο της Μαριούπολης
Twitter

Με τους βομβαρδισμούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία να την έχουν σχεδόν ισοπεδώσει, η Μαριούπολη εξακολουθεί να αγωνιά και για την τύχη 400 ασθενών και μελών του προσωπικού του νοσοκομείου της πόλης. Όλοι τους κρατούνται ακόμα όμηροι από τους Ρώσους.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα νοσοκομείο στη Μαριούπολη και πήραν ομήρους ασθενείς και προσωπικό στους πολιορκημένους κατοίκους που υποφέρουν τα πάνδεινα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ασθενείς και γιατροί είναι μεταξύ εκείνων που φέρεται να έχουν συλληφθεί ως όμηροι από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντόνετσκ επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν ομήρους περισσότερους από 400 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ασθενείς και γιατρούς, στο υπόγειο μιας μονάδας εντατικής θεραπείας στη Μαριούπολη.

 

Ο Pavlo Kyrylenko είπε ότι το νοσοκομείο βομβαρδίστηκε, αλλά το προσωπικό συνέχισε να περιθάλπει ασθενείς στο υπόγειο, καθώς πολυώροφα κτίρια κάηκαν γύρω τους.

Η ομηρία έρχεται μετά από την πυραυλική επίθεση σε μαιευτήριο της πόλης την περασμένη εβδομάδα.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι 40.000 κάτοικοι κατάφεραν το τελευταίο 24ωρο να φύγουν κατά μήκος ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που εκτείνεται σε περισσότερα από 260 χιλιόμετρα δυτικά μέχρι την πόλη Ζαπορίζια, ενώ άλλοι 40.000 περίμεναν να αναχωρήσουν κατά μήκος της διαδρομής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις