Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι οδομαχίες στη Μαριούπολη – Οι Ρώσοι την πολιορκούν εδώ και 1 μήνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζονται ακόμα οι οδομαχίες στη Μαριούπολη, που πολιορκείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας από τις αρχές Μαρτίου, όπως δήλωσε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (19.4.2022) ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Μάχες διεξάγονται στη Μαριούπολη. Πρόκειται για οδομαχίες, όχι μόνο με ελαφρά όπλα αλλά και συγκρούσεις τεθωρακισμένων στους δρόμους της πόλης», είπε ο Πάβλο Κιριλένκο, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Οι ζώνες όπου είναι συγκεντρωμένοι οι Ουκρανοί μαχητές –αρχίζοντας από το αχανές βιομηχανικό συγκρότημα Αζοφστάλ– υφίστανται σφοδρούς βομβαρδισμούς, όμως η άμυνα κρατάει γερά», είπε. «Υπάρχουν ορισμένες συνοικίες όπου οι οδομαχίες συνεχίζονται», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Ρώσοι τις ελέγχουν».

«Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι χίλιοι Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη. Όμως πολλές εκατοντάδες άλλοι, σύμφωνα με τους φιλορώσους αυτονομιστές, είναι ακόμη περιχαρακωμένοι στο τεράστιο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, απ’ όπου προβάλλουν σθεναρή αντίσταση».

«Τουλάχιστον 1.000 άμαχοι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι» είναι επίσης κρυμμένοι στα υπόγεια καταφύγια του εργοστασίου» ανέφερε την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε ανάρτηση στο Telegram.

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τον ουκρανικό στρατό «να καταθέσει τα όπλα» και τους τελευταίους υπερασπιστές της Μαριούπολης να σταματήσουν την αντίσταση, 24 ώρες αφότου τους έδωσε τελεσίγραφο να παραδοθούν, το οποίο παρέμεινε κενό γράμμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία