Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύζυγος Ζελένσκι: «Ζω για την ημέρα που θα μου πει ότι όλα τελείωσαν επιτέλους»

«Ζω για την ημέρα που εκείνος θα μου πει ότι όλα τελείωσαν επιτέλους», δηλώνει η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τον πόλεμο στη χώρα της από τις 24 Φεβρουαρίου, την ώρα που βιώνει το πιο σκληρό πρόσωπο της βίας.

«Τα αισθήματά μου είναι δύσκολο να περιγραφούν. Μια μίξη τρόμου και λήθαργου. Αμέσως συνειδητοποιήσαμε πως η ζωή μας άλλαξε για πάντα», δηλώνει στο BBC η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρώτη κυρία της Ουκρανίας, βιώνοντας κάθε ημέρα το αίσθημα του τρόμου ενώ παράλληλα ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα μάτια όλου του κόσμου, λόγω του πολέμου.

Παράλληλα, δηλώνει ότι ανυπομονεί να ακούσει καλά νέα από τον σύζυγό της, για τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο που ξεκίνησε από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν εισέβαλαν τα ρωσικά στρατεύματα στη χώρα.

«Καταλάβαινα πως θα ήταν ικανός να αντεπεξέλθει στην όποια πρόκληση. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο και ήταν, ιδίως τώρα. Κανείς δεν ήξερε τότε, πριν τρία χρόνια (όταν ο Ζελένσκι ανέλαβε την εξουσία) πως θα βρισκόμασταν ενώπιον της δυσκολότερης πρόκλησης από όλες – του πολέμου», τονίζει η ίδια, λέγοντας ότι περίμενε δύσκολες εποχές από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο σύζυγός της.

Όμως τίποτα και κανείς δεν θα σταθεί ικανός να διαλύσει την οικογένειά της, σημειώνει η Ολένα Ζελένσκα, αποκαλύπτοντας ότι «[ο Βολοντίμιρ] παραμένει ένας ακλόνητος σύζυγος και άνδρας. Η οικογένειά μας, όπως και πολλές άλλες στην Ουκρανία, είναι αυτή τη στιγμή χωρισμένη. Όμως τίποτα δε θα πάρει το σύζυγό μου μακριά μου, ούτε καν ο πόλεμος», αποκαλύπτει η ίδια.

«Όπως κάθε οικογένεια στην Ουκρανία, περιμένουμε το πότε επιτέλους θα ενωθούμε ξανά», καταλήγει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Τραγωδία στην Τουρκία: 6 νεκροί και 1 τραυματίας από φωτιά σε εργοστάσιο αρωμάτων – Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες