Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό στρατιωτικό κονβόι έχει διασκορπιστεί και «ανακατανεμηθεί» έξω από το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό στρατιωτικό κονβόι έχει διασκορπιστεί και «ανακατανεμηθεί» έξω από το Κίεβο

Το ρωσικό στρατιωτικό κονβόι που βρίσκεται έξω από το Κίεβο έχει «διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό και ανακατανεμηθεί», αναφέρει η Maxar Technologies μετά τις νέες δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις δορυφορικές φωτογραφίες ορισμένα στοιχεία της συνοδείας έχουν «επανατοποθετηθεί» σε δάση και δεντρόφυτες περιοχές κοντά στη Λουμπιάνκα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Maxar. Οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 11:37 π.μ. ώρα Κιέβου την Πέμπτη όπως αναφέρει το cnn.com.

 

Ακριβώς βόρεια της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ στο Γκοστομέλ της Ουκρανίας, φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα σταθμευμένα σε δρόμους σε κατοικημένες περιοχές στην Οζέρα, 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα οχήματα φαίνονται να κρύβονται σε αραιά σημεία δέντρων κοντά στη Λουμπιάνκα τρία μίλια βορειοδυτικά της αεροπορικής βάσης Αντόνοφ.

Στην Μπερεστιάνκα  10 μίλια  δυτικά της αεροπορικής βάσης – μια σειρά από φορτηγά με εκτοξευτές πυραύλων τοποθετούνται σε ένα χωράφι κοντά σε δέντρα, σύμφωνα με το Maxar,

Νοτιοανατολικά του Ιβάνκιβ, το τέλος της αυτοκινητοπομπής των 64 χλμ – πολλά φορτηγά και εξοπλισμός εξακολουθούν να εμφανίζονται στο δρόμο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις