Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρία πλοία σημαίας Παναμά χτυπήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρία πλοία σημαίας Παναμά χτυπήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα
Twitter

Τρία πλοία υπό σημαία Παναμά χτυπήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα από την 24η Φεβρουαρίου οπότε και ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, το ένα βυθίστηκε. Την είδηση αυτή έκαναν γνωστές οι λιμενικές αρχές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Όπως ανακοίνωσε η παναμαϊκή λιμενική αρχή, το ένα από τα πλοία αυτά τα οποία χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα, βυθίστηκε στις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία. Στο ίδιο δελτίο Τύπου των λιμενικών αρχών του Παναμά διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων που επλήγησαν.

Τα τρία πλοία είναι τα Namura Queen, Lord Nelson και Helt, σύμφωνα με τον Νοριέλ Αραούς, επικεφαλής της λιμενικής αρχής του Παναμά, ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε χτυπήθηκαν, υπό ποιες συνθήκες, ούτε ποιο βυθίστηκε.

Δείτε σχετικά tweet:

 

 

«Γνωρίζουμε ότι (…) τρία πλοία υπέστησαν επίθεση, χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους, αλλά τα πληρώματα είναι όλα ασφαλή, είχαμε μόνο υλικές ζημιές», ανέφερε ο Αραούς.

Τουλάχιστον άλλα δέκα πλοία υπό σημαία Παναμά βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που εξήγησε πως το Πολεμικό Ναυτικό επιβάλλει περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα και δεν επιτρέπει να φεύγουν πολλά σε σκάφη.

Στον νηογνώμονα του Παναμά είναι καταχωρισμένος ο μεγαλύτερος αριθμός πλοίων στον κόσμο – ξεπερνά τα 8.000 σκάφη -, σύμφωνα με την αρχή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις