Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο στο TikΤok με τα όπλα στο εμπορικό κέντρο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο στο TikΤok με τα όπλα στο εμπορικό κέντρο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι

Μία απίστευτη αποκάλυψη που ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν, έκανε ένας Ουκρανός πολίτης με βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

Το βίντεο, που ανέβασε στις 24 Φεβρουαρίου τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προδίδει τα όπλα των Ουκρανών στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου, που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους.

«Δεν είχα σκοπό να προκαλεσω ζημιά, ούτε το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα στο Tik Tok. Τυγχάνει να μένω απέναντι», είπε ο άνδρας στους Ουκρανούς πράκτορες που τον συνέλαβαν. Ο χρήστης του TikTok δεν κατάλαβε ότι είχε αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μυστικά του Κιέβου και για κακή του τύχη, αυτό το βίντεο περιήλθε στη κατοχή των Ρώσων που σχεδίαζαν εδώ και μέρες το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Retroville.

Στο βίντεο που ανέβασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ο συγκεκριμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή.

Νωρίτερα, σήμερα, η Ρωσία ανέφερε ότι χρησιμοποίησε υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, το οποίο – όπως υποστηρίζει – είχε μετατραπεί από τον ουκρανικό στρατό σε αποθήκη πυρομαχικών.

https://twitter.com/mod_russia/status/1505933776383352837?s=20&t=uXAhR9PtwfzxB4lHsGZGJw

Το εμπορικό κέντρο στην ουκρανική πρωτεύουσα επλήγη αργά το βράδυ της Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων, καθώς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία της Ουκρανίας πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις