Δευτέρα, 20 Μαΐ
26oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βλέπω σκοτωμένα παιδιά» λέει Έλληνας ομογενής

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βλέπω σκοτωμένα παιδιά» λέει Έλληνας ομογενής

Στην πρώτη γραμμή άμυνας του Κιέβου βρίσκεται ένας Έλληνας ομογενής που ζει στην Ουκρανία και έχει ενταχθεί στις τάξεις του στρατού για να προστατεύσει το σπίτι του που βρίσκεται 500 μέτρα από τις θέσεις μάχης.

Ο 46χρονος Αλέξης, ομογενής από το Κίεβο, άφησε τη σύζυγό και τα παιδιά του και κατατάχθηκε στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

«Μου λένε να προσέχεις μπαμπά, είμαστε περήφανοι, αλλά να προσέχεις. Είμαι Έλληνας που μένω στην Ουκρανία. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκα σε αυτά τα σπίτια εδώ. Από τότε ναι, μένω στο Κίεβο. Έχω και ελληνική υπηκοότητα βεβαίως, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να προστατέψω το σπίτι μου», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Ο Αλέξης θεωρεί καθήκον του να διώξει τον εισβολέα από την πατρίδα του. «Όταν έρχεται ο εχθρός πρέπει να τον διώξουμε. Τι να νιώθω. Τους σκοτώνουμε». 

«Πως ήρθαν οι Ρώσοι και κάνανε αυτό;»

Η στρατιωτική στολή βαριά, το βλέμμα σκληρό. Δώδεκα μέρες στον πόλεμο, έχει δει σκηνές που τον έχουν λυγίσει.

«Λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι για αυτό που γίνεται στο κράτος μου. Βλέπω σκοτωμένους ανθρώπους. Βλέπω σκοτωμένα παιδιά. Τι να πω… Πως ήρθαν οι Ρώσοι και κάνανε αυτό; Το μόνο που έχουν περισσότερο από εμάς είναι το πόσοι ήρθανε. Είναι πολλοί», ανέφερε.

Το πόστο του είναι το σημείο ελέγχου στην βορειοδυτική είσοδο του Κιέβου. Δηλώνει έτοιμος να δώσει εκεί τη μεγάλη μάχη καθώς σε λίγο θα ακούει τις ερπύστριες των ρωσικών αρμάτων.

Ο 46χρονος ομογενής ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω. Είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το Κίεβο μαζί με τους συμπολεμιστές του.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις