Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βοήθεια σε άρρωστα παιδιά με καρκίνο προσφέρει η Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βοήθεια σε άρρωστα παιδιά με καρκίνο προσφέρει η Βρετανία

Θεραπεία για τον καρκίνο σε 21 σοβαρά άρρωστα παιδιά από την Ουκρανία θα προσφέρει το Λονδίνο, καθώς οι Βρετανοί κλήθηκαν να ανοίξουν τα σπίτια τους σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Τα παιδιά με τις οικογένειές τους έφθασαν χθες το απόγευμα από την Πολωνία και θα αξιολογηθεί η κατάστασή τους προτού μεταφερθούν σε νοσοκομεία για να συνεχίσουν την θεραπεία τους.

Ανακοινώνοντας την άφιξή τους ο βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είπε: “Είμαι υπερήφανος που το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει σωτήρια για τη ζωή ιατρική φροντίδα για αυτά τα παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία έχουν υποχρεωθεί από την ρωσική εισβολή να εγκαταλείψουν την χώρα τους ενώ υποβάλλονταν σε θεραπεία”.

Η άφιξη των παιδιών πραγματοποιήθηκε μετά την ρωσική επίθεση σε μια βάση στρατιωτικής εκπαίδευσης κοντά στο Γιαβορίβ της δυτικής Ουκρανίας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 24 χιλιομέτρων από το σύνορο με την Πολωνία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φιλοξενεί στο Λονδίνο ηγέτες από την Δανία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Ισλανδία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Ολλανδία, την Σουηδία και τη Νορβηγία για την σύνοδο της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF), της πολυεθνικής στρατιωτικής συμμαχίας, με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο.

Ο Τζόνσον θα καλέσει τους ηγέτες να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα πέσουν θύματα της επιθετικότητας του Πούτιν άλλες χώρες, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Τζόνσον θα παραχωρήσει δείπνο στους ηγέτες στην επίσημη εξοχική κατοικία του στο Τσέκερς απόψε το βράδυ.

Η συμμαχία θα συναντηθεί αύριο στο Λονδίνο προτού ο Τζόνσον συναντηθεί το μεσημέρι στην Ντάουνινγκ Στριτ με τους ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν στέγη σε ουκρανούς πρόσφυγες στη Βρετανία μπορούν να εγγραφούν σε μια ειδική κυβερνητική πλατφόρμα από σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις