Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εισβάλει και σ’ άλλες χώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εισβάλει και σ’ άλλες χώρες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας είναι μόνον η αρχή,  προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί και σε άλλες χώρες.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπληρώνει δύο μήνες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρθηκε στα σχόλια που έκανε νωρίτερα ένας Ρώσος στρατηγός.

Ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός του ρωσικού στρατού φέρεται να αποκάλυψε ότι η χώρα του θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της νότιας Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο του Πούτιν μπορεί να είναι και η Μολδαβία! 

Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Ζελένσκι είπε ακόμα πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως αυτά θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Ζελένσκι – Τζόνσον

Επίσης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, ο Αντρίι Σιμπίγκα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας, ο Σιμπίγκα είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στο Κίεβο.

Οδησσός: Πέντε νεκροί από πυραυλικό πλήγμα

Υπάρχουν θύματα στην πόλη Οδησσό της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα ενός πυραυλικού πλήγματος στην πόλη – λιμάνι της νότιας Ουκρανίας που σημειώθηκε νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο (23.04.2022), δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφέρειας, Σερχίι Μπρατσούκ, ενώ ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 18 τραυματίες.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις