Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρήκαν ομαδικό τάφο με 440 πτώματα στο Ιζιούμ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρέθηκε στο Ιζιούμ πριν από μερικές μέρες, το συνέκρινε με τη Μπούτσα και τη Μαριούπολη. Ο ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε μετά την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Το Ιζιούμ ανακαταλύφθηκε από τον στρατό της Ουκρανίας πριν από μερικές μέρες, καθώς οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρέθηκε στην μαρτυρική πόλη και στο διάγγελμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής (16.09.2022) αποκάλυψε ότι πως βρέθηκε κι εκεί ομαδικός τάφος.

Αξιωματούχος της ουκρανικής αστυνομίας, ο Σερχίι Μποτβίνοφ, δήλωσε στο Sky News ότι ανακαλύφθηκε ένας χώρος ομαδικής ταφής περίπου 440 ανθρώπων στο Ιζιούμ. Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν, άλλα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς, υποστήριξε.

 

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να μπεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους. Έχει ξεκινήσει έρευνα, «αναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι συνέκρινε το Ιζιούμ με την Μπούτσα και τη Μαριούπολη, πόλεις που έγιναν σύμβολα των φρικαλεοτήτων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός σκορπά παντού θάνατο στο πέρασμά του και πρέπει να λογοδοτήσει, τόνισε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας: «Ο κόσμος πρέπει πραγματικά να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία για αυτόν τον πόλεμο. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.