Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις ελέγχονται από τον στρατό μας»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις ελέγχονται από τον στρατό μας»

Σε νέο μήνυμα μέσω Facebook προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ενώ κλιμακώνονται οι μάχες με τον ρωσικό στρατό.

Ο Ζελένσκι στο μήνυμά του αναφέρει πως «πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού», ενώ τονίζει πως «το Κίεβο και οι πόλεις κλειδιά ελέγχονται από τον στρατό μας».

Αναλυτικά το μήνυμα Ζελένσκι: «Σταθήκαμε όρθιοι και πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού. Οι μάχες συνεχίζονται. Σε πολλές πόλεις και περιοχές της πολιτείας μας. Αλλά ξέρουμε ότι προστατεύουμε, – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ μια μαριονέτα τους, όπως στο Ντονέτσκ. Δεν το επιτρέψαμε».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ουκρανός πρόεδρος έγραψε ότι “σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι θα στήριζε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών Swift και την παροχή στήριξης στην άμυνα”.

“Η Ουκρανία πρέπει να μπει στην ΕΕ”, πρόσθεσε ο Ζελένσκι, ο οποίος έκανε λόγο και για “μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ιταλίας- Ουκρανίας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις