Κόσμος

“Πόλεμος” στην Τουρκία για τον… πόλεμο του Ερντογάν στην Συρία!

Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής στην Τουρκία παραιτήθηκε σήμερα αφού προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης λέγοντας ότι αν ο τουρκικός στρατός που αναπτύχθηκε στη Συρία ήταν να σκοτώσει αμάχους, θα ξεκινούσε από τους «προδότες» που κατοικούν σε φιλελεύθερα προάστια της Κωνσταντινούπολης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πολεμική ξέσπασε χθες όταν ο δημοσιογράφος, ο Αχμέτ Κεσέρ, βάλθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για θάνατο αμάχων στο πλαίσιο της επίθεσης που πραγματοποιεί η Άγκυρα εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοδυτική Συρία.

[read4more]

«Γιατί ο τουρκικός στρατός θα πήγαινε εκεί πέρα για να σκοτώσει αμάχους; Αν ήταν κάποιος να σκοτώσει αμάχους, θα άρχιζε από το Τζιχανγκίρ, το Νισάντασι, το Ετιλέρ, δεν είναι; Υπάρχουν πολλοί προδότες. Υπάρχουν επίσης [προδότες] και στην Εθνοσυνέλευση», είπε ο Κέσερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Akit TV, αναφερόμενος όπως φαίνεται σε βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP το οποίο επέκρινε την επιχείρηση.

Το Τζιχαντίρ, το Νισάντασι και τα Ετιλέρ είναι συνοικίες της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης που συνδέονται με έναν φιλελεύθερο τρόπο ζωής και οι κάτοικοι των οποίων θεωρούνται στην πλειονότητά τους εχθρικοί προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να βλέπουν σε αυτές μια προσπάθεια εκφοβισμού των αντιπάλων του Τούρκου προέδρου, ακόμη και μια προτροπή σε δολοφονίες.

Αντιμέτωπο με τις αντιδράσεις, το δίκτυο Akit TV ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση πως ο παρουσιαστής «παραιτήθηκε».

Εξάλλου, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για «υποκίνηση σε μίσος και έχθρα», ανέφερε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μικροπολιτική με πρόσχημα την αιματοβαμμένη Συρία

Ένας άλλος παρουσιαστής του Akit TV είχε προκαλέσει κύμα αγανάκτησης, πριν από δύο εβδομάδες, όταν είπε ότι είναι «θεμιτή» από θρησκευτική άποψη η δολοφονία δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet.

Το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτες» τις δηλώσεις αυτές.

«Είναι σαφέστατα μια ενέργεια που έχει σκοπό να υπονομεύσει την ενότητα της Τουρκίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μαχίρ Ουνάλ.

Η πολεμική αυτή σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ατμόσφαιρα στην Τουρκία μετά την έναρξη μιας επίθεσης από την Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή Αφρίν, στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Αφρίν, κάτι που διαψεύσει η Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24
Τρομακτικό τροχαίο στο Νιού Τζέρσεϊ: Αυτοκίνητο χτύπησε και πέταξε στον αέρα 2 γυναίκες που περνούσαν τη διάβαση – Δείτε βίντεο
Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι ο Ζαπάτα-Βέρα πάτησε γκάζι και πέρασε με ταχύτητα τη διάβαση καθώς το φανάρι ήταν έτοιμο να γίνει κόκκινο
νιου τζερσει τροχαίο
8