Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπλίνκεν στη Δυτική Όχθη και συνάντηση με Αμπάς
Φωτογραφία: Reuters

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Δυτική Όχθη πραγματοποίησε σήμερα (05.11.2023) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα. 

Είναι η πρώτη φορά που ο Άντονι Μπλίνικεν επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Σημειώνεται ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί σήμερα την Τουρκία, καθώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννη Μανδαλίδη, η Άγκυρα δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρμτεντ που έγινε στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος περιοδείας του Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή. Ωστόσο, τουρκικές διπλωματικές πηγές ανακοίνωσαν ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις