Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ασθενοφόρα φτάνουν στη Γάζα για να απομακρύνουν τραυματίες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ασθενοφόρα φτάνουν στη Γάζα για να απομακρύνουν τραυματίες
Reuters

Την ώρα που η εκεχειρία είναι σε ισχύ τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα κατευθύνονται προς τη πόλη της Γάζας για να απομακρύνουν ασθενείς από νοσοκομείο της πόλης, ενώ την ίδια ώρα ισραηλινά ασθενοφόρα καταφτάνουν στην αεροπορική βάση Χατζερίμ του Ισραήλ για να παραλάβουν τους πρώτους ομήρους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, καθώς τέθηκε σε ισχύ η ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τα ασθενοφόρα αναχώρησαν από τη Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αποστολή τους είναι να απομακρύνουν ασθενείς και τραυματίες από το νοσοκομείο αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι το νοσοκομείο αλ Άχλι λειτουργεί στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 22 από τα 36 νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας έχουν πάψει να λειτουργούν λόγω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως ασθενοφόρα καταφτάνουν και στην αεροπορική βάση του Ισραήλ Χατζερίμ για να παραλάβουν τους πρώτους 13 ομήρους που θα απελευθερωθούν στις 4 το μεσημέρι από τη Χαμάς. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις