Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η αστυνομία μας είπε “τρέξτε, καλή τύχη”» λέει επιζών από το μακελειό στο φεστιβάλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η αστυνομία μας είπε “τρέξτε, καλή τύχη”» λέει επιζών από το μακελειό στο φεστιβάλ
Reuters

Ιστορίες φρίκης βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη μεγάλη σφαγή στο μοιραίο φεστιβάλ που διεξάγονταν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και ήταν ένα από τα πρώτα σημεία όπου οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν εκατοντάδες Ισραηλινούς.

Οι μαρτυρίες όσων σώθηκαν κάνουν λόγο για εικόνες βγαλμένες από την κόλαση. Κάποιοι από τους νέους που βρίσκονταν στο φεστιβάλ στο Ισραήλ και δεν πρόλαβαν να φύγουν παρίσταναν τους νεκρούς, ελπίζοντας ότι θα σωθούν από το μένος των τρομοκρατών της Χαμάς. Κάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι…

Ένας από τους επιζώντες ήταν και Σαχάρ μπεν Σέλα, ο οποίος στην ουσία σώθηκε γιατί καλύφθηκε από τα πτώματα των νεκρών φίλων του. Πλέον αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό κανάλι Ν12, ο Σαχάρ περιέγραψε πώς τρομοκράτες της Χαμάς άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκόμενων στο φεστιβάλ κοντά στο Kibbutz Re’im στην έρημο Νεγκέβ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

«Σταμάτησαν τη μουσική, μας είπαν ότι υπήρχαν σειρήνες έκτακτης ανάγκης και μετά από λίγα λεπτά, οι παραγωγοί του πάρτι φώναξαν πως υπήρχαν τρομοκράτες» λέει ο Σαχάρ.

Ο ίδιος σημείωσε πως προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητο μαζί με τους φίλους του και κατάφεραν να φτάσουν σε ένα καταφύγιο συνοδευόμενοι από έναν αστυνομικό: «Ήμασταν περίπου 30 άτομα. Μετά από λίγα λεπτά, οι τρομοκράτες άρχισαν να μας πυροβολούν και εξουδετέρωσαν τον αστυνομικό ακριβώς μπροστά μας».

«Έριξαν μια πρώτη χειροβομβίδα που εξερράγη στην είσοδο του καταφυγίου. Άρχισα να ουρλιάζω από τον πόνο και προσευχόμουν και μετά από ένα λεπτό έριξαν άλλη μία χειροβομβίδα που με χτύπησε στο κεφάλι. Στεκόμουν στον τοίχο στη δεύτερη σειρά ανθρώπων και η χειροβομβίδα έπεσε στους μπροστινούς. Αυτοί ήταν που χτυπήθηκαν και αυτό ήταν που μας έσωσε» σημείωσε.

«Απλά τρέξτε, καλή τύχη»

«Μετά από μισό λεπτό, μια φίλη προσπάθησε να βγει από το καταφύγιο επειδή ασφυκτιούσε μέσα. Ο σύντροφός της κι εγώ προσπαθήσαμε να την αρπάξουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έπεσε κατευθείαν πάνω σε έναν τρομοκράτη και πυροβολήθηκε εξ επαφής» είπε.

 

«Στη συνέχεια, ο τρομοκράτης μπήκε στο καταφύγιο, νομίζω με ένα ούζι και απλά άρχισε να πυροβολεί. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην πρώτη και τη δεύτερη σειρά, εκτός από εμένα, σκοτώθηκαν. Μια σφαίρα με χτύπησε στον αγκώνα και θραύσματα στο πόδι και στους πνεύμονες. Νομίζω ότι το όπλο του κόλλησε γιατί άκουσα ένα θόρυβο και έτρεξε έξω. Περίπου ένα λεπτό αργότερα, ένας από τους επιζώντες έλεγξε έξω και είπε ότι η περιοχή ήταν καθαρή. Βγήκα έξω μετά από αυτόν και έψαξα μήπως και έβρισκα ένα όπλο, αλλά μάταια» σημείωσε ο Σαχάρ κλαίγοντας.

«Μίλησα στον ασύρματο με την αστυνομία και είπα ότι χρειαζόμαστε ενισχύσεις και πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Ο αστυνομικός στη γραμμή είπε: “Απλά τρέξτε. Καλή τύχη”» πρόσθεσε ο επιζών.

Έκανε τον νεκρό και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Κάμερα αυτοκινήτου κατέγραψε σκληρές σκηνές από την επίθεση της Χαμάς.

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ένας από τους νεαρούς να προσπαθεί να σωθεί. Ο νεαρός είχε κρυφτεί κάτω από αυτοκίνητο κάνοντας τον νεκρό. 

 

Ωστόσο, ένας από τους τρομοκράτες της Χαμάς ερευνώντας τα αυτοκίνητα που είχαν μείνει στο σημείο ξετρύπωσε τον άνδρα.

Τον εντόπισε και με την απειλή όπλου τον διέταξε να βγει. Ταυτόχρονα άρχισε να τον πυροβολεί…

Στη συνέχεια τρομοκράτες πηγαίνουν από πάνω του και κλέβουν από τον νεκρό προσωπικά του αντικείμενα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις