Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η καταστροφή των τούνελ στη Γάζα θα οδηγήσει στην κατάρρευση των κτιρίων

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται με τα τούνελ που βρίσκονται στην πόλη της Γάζας να παίζουν καθοριστικό ρόλο. 

Τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα βρίσκονται από 50 έως 70 μέτρα κάτω από την πόλη κι εάν καταστραφούν, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση των κτιρίων ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Live News ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος.

«Η Γάζα είναι ένας τεράστιος λαβύρινθος. Τα τούνελ της Γάζας έχουν δεκάδες μέτρα βάθος, είναι γεμάτα πυρομαχικά και η καταστροφή τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση των κτιρίων».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε η εκκένωση των αμάχων από το βόρειο τμήμα της Γάζας.

«Γι’ αυτό εκκενώνεται η περιοχή. Τώρα που αρχίζει η καταστροφή των τούνελ, θα δούμε κτίρια να καταρρέουν, γιατί οι λαβύρινθοι τα στηρίζουν. Τα τούνελ θα προκαλέσουν κατάρρευση των κτιρίων και θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εκκένωση του πληθυσμού», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έθεσε «τελεσίγραφο» στους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας, δηλαδή 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να εκκενώσουν προς το νότο. Από τον νότο ο μοναδικός τρόπος διαφυγής εκτός Παλαιστίνης είναι το πέρασμα της Ράφα, ωστόσο, το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ έχει κλείσει μετά τα ισραηλινά χτυπήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
11