Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έδωσε νέα λίστα με 11 ομήρους που θα απελευθερώσει

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς έδωσε νέα λίστα με 11 ομήρους που θα απελευθερώσει

Στο γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ βρίσκεται η λίστα με τους επόμενος 11 ομήρους που θα απελευθερώσει η Χαμάς τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ η λίστα εστάλη από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και έκτοτε βρίσκονται σε συζητήσεις.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές σε τι αφορούν οι συζητήσεις και εάν το Ισραήλ εντόπισε κάποιο πρόβλημα με τη λίστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η λίστα περιλαμβάνει 11 ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ κατά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Οι τελευταίοι 11 όμηροι φαίνεται πως συμπληρώνουν τη λίστα των 50 ομήρων που θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της τετραήμερης εκεχειρίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εκεχειρία μπορεί να παραταθεί 24 ώρες για κάθε 10 ομήρους που θα απελευθερώνει η Χαμάς. 

Προβληματισμός για τις λίστες Χαμάς και Ισραήλ

Το Ισραήλ και η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις λίστες με τα ονόματα των ισραηλινών στρατιωτών και των παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα, όπως είπε στο Reuters αξιωματούχος που έχει ενημερωθεί για το ζήτημα.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι Καταριανοί μεσολαβητές συνεργάζονται με το Ισραήλ και την Χαμάς για να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα και να αποφύγουν τις καθυστερήσεις.

“Υπάρχει ένα μικρό ζήτημα με τις σημερινές λίστες. Οι Καταριανοί συνεργάζονται και με τις δύο πλευρές για να το λύσουν και να αποφύγουν τις καθυστερήσεις”, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Κατά τις προηγούμενες τρεις ημέρες της κατάπαυσης του πυρός το Ισραήλ υπέβαλε τη λίστα με τα ονόματα των Παλαιστινίων γυναικών και εφήβων που θα αποφυλακίσει και η Χαμάς θα υποβάλει τα ονόματα των Ισραηλινών αμάχων ομήρων που θα αφήσει ελεύθερους τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την απελευθέρωσή τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις