Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ

Η Μέση Ανατολή φλέγεται με την Χαμάς και το Ισραήλ να βρίσκονται σε πόλεμο και την παλαιστινιακή οργάνωση να ανακοινώνει πως εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ένα κτίριο στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε από πλήγματα με ρουκέτες και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

photo Reuters
photo Reuters

Παράλληλα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωση που πρόσκεινται στην Χαμάς, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι του επικεφαλής της Χαμάς, του Γιεχία Αλ Σινουάρ, στο Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Δεν έχουνε υπάρξει αναφορές για θύματα από αυτή την επίθεση.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις σημερινές επιθέσεις της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12, σε νεότερο απολογισμό.

Παράλληλα το ισραηλινό υπουργείο Υγείας τόνισαν ότι πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί. Από την άλλη πλευρά το  παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα. Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ακυρώσεις πτήσεως για Τελ Αβίβ

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο πτήσεις τους με προορισμό το Τελ Αβίβ μετά την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με δεδομένα από το διαδικτυακό πίνακα αφίξεων του ισραηλινού διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι η Lufthansa, η Emirates, η Ryanair, η Aegan Airlines, οι αμερικανικές εταιρείες και η Air France.

«Η Χαμάς θα υποστεί τις συνέπειες της επίθεσης»

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Χαμάς «έχει την αποκλειστική ευθύνη και θα υποστεί τις συνέπειες» της επίθεσης που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση στην ισραηλινή επικράτεια.

«Το κράτος του Ισραήλ θα ενεργήσει με οποιονδήποτε αναγκαίο τρόπο για να προστατεύσει τους πολίτες και την κυριαρχία του από τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις που προέρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας και πραγματοποιούνται από τη Χαμάς και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», έγραψε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο Γκιλάντ Ερντάν σε μια επιστολή προς το 15μελές ΣΑ, μια επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και για το Παλαιστινιακό ζήτημα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις