Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις ρουκέτες – Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο ως «απάντηση»

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν πόλεις στον νότιο Λίβανο σήμερα, Τρίτη (11.10.23) ως απάντηση σε αντιαρματικές ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από εκεί στο Ισραήλ.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (11.10.23) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι είναι απάντηση σε ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις από τους μαχητές της.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στο Ισραήλ στο liveblog του newsit.gr

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτίθεται στον Λίβανο αφού μία από τις βορειότερες θέσεις του αποτέλεσε σήμερα στόχο αντιαρματικών πυρών. Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην ισραηλινή πόλη Αράμπ αλ-Αράμσε, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Ντάιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες για θύματα ούτε για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή.

Κάτοικοι στην πόλη Ρμεΐς στον νότιο Λίβανο ανέφεραν ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πλήττουν περιοχές γύρω από την πόλη τους, ενώ πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν το σημείο εκτόξευσης ρουκετών γύρω από το Ντάιρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 2
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια