Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καθιστική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων και την παραίτηση Νετανιάχου

Δεκάδες Ισραηλινοί πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Μάλιστα όπως λένε δεν πρόκειται να φύγουν μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στην Γάζα από τη Χαμάς και μέχρι να παραιτηθεί ο Νετανιάχου από πρόεδρος του Ισραήλ.

Η διαρκής εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην λεωφόρο Κάπλαν με πρωτοβουλία ομάδας που δημιουργήθηκε για να καταγγείλει το «φιάσκο του Μπίμπι» και για να απαιτήσει την παραίτησή του.

Η καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιείται στον τόπο όπου δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν από τον Ιανουάριο κάθε Σάββατο και επί 39 εβδομάδες κατά της αντιδημοκρατικής δικαστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρα, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δεκάδες Ισραηλινοί εναλλάσσονται για να εξασφαλίσουν διαρκή παρουσία, συγκεντρώνουν υπογραφές, μοιράζουν φέιγ βολάν και υψώνουν πλακάτ με συνθήματα κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα κορνάρουν σε ένδειξη υποστήριξης.

Κάπου εκεί κοντά τους, καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιεί και μία ομάδα υπερορθόδοξων Εβραίων, κατά παράδοσιν υποστηρικτών του Νετανιάχου, που, από τις 7 Οκτωβρίου, ζητούν επίσης την παραίτησή του.

Οι συγκεντρωμένοι μιλούν για «συλλογική τραγωδία», λένε ότι ο Νετανιάχου έχει αίμα στα χέρια του», ζητούν να γίνουν τα πάντα για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων.

Αλλά μετά, ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει. «Θα έπρεπε να το έχει ήδη κάνει. Λιποτάκτησε, εγκατέλειψε αυτήν την χώρα».

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο άνθρωπος που έχει τρεις δίκες στην πλάτη είναι επιφορτισμένος με τις υποθέσεις της χώρας. Η χώρα μας έχει απαχθεί από μία παράνομη κυβέρνηση», λέει ένας από τους συγκεντρωμένους.

«Μόλις τελειώσει ο πόλεμος, θα κατεβούμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε την παραίτηση του Μπίμπι. Μας απήγαγαν τα παιδιά μας και είναι δική του ευθύνη», δηλώνει ένας άλλος. «Οι εγκληματίες του φιάσκο του 2023 πρέπει να δικαστούν», γράφει το πλακάτ δίπλα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματά του στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει περικυκλώσει την στρατηγική πόλη
Καθώς οι μάχες εντείνονται στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Ποκρόφσκ, ενώ το Κίεβο διαψεύδει κάθε περικύκλωση και ανακοινώνει την αποστολή ενισχύσεων στο μέτωπο του Ντονμπάς
Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Ανησυχία στο Βέλγιο λόγω drones πάνω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στρατιωτικές βάσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έκλεισαν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Λιέγης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) - Περίπου 500 έως 1.000 επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο -
Brussels Airport
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι