Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με αυτά τα όπλα οι τρομοκράτες της Χαμάς έκαναν το αιματοκύλισμα στο φεστιβάλ

Η εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και μάλιστα κατά το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν στο φεστιβάλ άφησαν πίσω τους κάθε είδος οπλισμό.

Πιστόλια, αυτόματα, πολυβόλα, εκρηκτικά, ακόμη και αντιαρματικά και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών ήταν μεταξύ των όπλων της Χαμάς που μάζεψε ο στρατός του Ισραήλ μετά την επίθεση στο φεστιβάλ που στοίχισε τη ζωή σε 260 άτομα.

Οι ισραηλινοί τα συγκέντρωσαν σε έναν αυστηρά φυλασσόμενο χώρο και η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες, καθώς είναι το μόνο ελληνικό κανάλι στο οποίο επιτράπηκε η πρόσβαση.

Νάρκες, οβίδες, ρουκέτες, χειροβομβίδες. Αυτά είναι τα όπλα που συνέλεξε η ομάδα εξουδετέρωσης του ισραηλινού στρατού «καθαρίζοντας» τις περιοχές στις οποίες εισέβαλε η Χαμάς γύρω από τη λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός έχει συναντήσει ξανά αυτά τα όπλα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει ανάμεσά τους κάτι πιο εξελιγμένο που να υποδηλώνει ανάμειξη άλλης οργάνωσης στην επίθεση.

Κάποια από αυτά τα όπλα πάντως έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία στους 3.000 βαθμούς Κελσίου μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

«Τα περισσότερα ήταν παραγωγή της Χαμάς» αναφέρει στρατιώτης.  Περίπου 1.200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τη χρήση αυτών των πυρομαχικών.

Το οπλοστάσιο δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό μέρος των όπλων και πυρομαχικών που θα αντιμετωπίσει ο στρατός, στην περίπτωση που εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τη νίκη Μαμντάνι: «Ζω στη Νέα Υόρκη αλλά θέλω να φύγω – Δεν θέλω να είμαι σε κομμουνιστικό καθεστώς»
«Οι Δημοκρατικοί είναι τόσο ακραίοι που το Μαϊάμι θα γίνει το καταφύγιο για όσους δραπετεύουν από τον κομμουνισμό της Νέας Υόρκης», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump στο βήμα του «American Business Forum Miami»
9
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος συνωμότησε εναντίον του
«Εμφανίστηκαν ως διά μαγείας», απάντησε για τα δεδομένα που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και δείχνουν ότι έψαχνε για το πώς σβήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα
Γάλλοι αστυνομικοί
Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές κατηγορούν το Πεντάγωνο ότι δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για θέματα εθνικής ασφάλειας
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, σε μια σπάνια, δικομματική επίδειξη δυσφορίας απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγόρησαν κορυφαίο αξιωματούχο ότι στελέχη υπουργείου δίνουν την εντύπωση ότι υπονομεύουν την πολιτική του Τραμπ
Λευκός Οίκος