Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από την Λωρίδα της Γάζας για να εντοπίσουν ομήρους της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από την Λωρίδα της Γάζας για να εντοπίσουν ομήρους της Χαμάς

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας αναζητώντας τους ομήρους που πήρε η Χαμάς κατά την επίθεσή της εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι δύο αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι οι ΗΠΑ πετούν drones πάνω από την Λωρίδα της Γάζας με στόχο να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να συνδράμουν στις προσπάθειες εντοπισμού των ομήρων. Ένας από αυτούς σχολίασε ότι οι πτήσεις αυτές πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι 10 Αμερικανοί τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί ενδέχεται να είναι μεταξύ των περισσότερων από 200 ανθρώπων που κρατά ομήρους η Χαμάς στη Γάζα και οι οποίοι πιστεύεται ότι βρίσκονται κρυμμένοι στο εκτεταμένο δίκτυο τούνελ που διαθέτει η οργάνωση.

Περικυκλωμένη η πόλη της Γάζας

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως «περικύκλωσε» την πόλη της Γάζας, έπειτα από μια εβδομάδα χερσαίων εμπλοκών και πολύνεκρων βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, που έφθασε σήμερα στο Ισραήλ.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ξεκινά τη δεύτερη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή στο Ισραήλ.

Με φόντο τις ανησυχίες για ανάφλεξη σε όλη την περιοχή, ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Χασάν Νασράλα, αναμένεται να εκφραστεί σήμερα και να καταστήσει σαφές αν η παράταξή του, σύμμαχος της Χαμάς, στενά συνδεδεμένη με το Ιράν, θα εμπλακεί στον πόλεμο ή όχι.

«Θα μιλήσουμε για χειροπιαστά μέτρα που μπορούν και πρέπει να ληφθούν ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κακό που υφίστανται άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Γάζα», δήλωνε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις