Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Περπατούσα επί 40 λεπτά εν μέσω βομβαρδισμών» λέει Έλληνας που επέστρεψε από την κόλαση

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Περπατούσα επί 40 λεπτά εν μέσω βομβαρδισμών» λέει Έλληνας που επέστρεψε από την κόλαση

Οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ επέστρεψαν τα ξημερώματα της Δευτέρας και οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στην κόλαση κατά την επίθεση της Χαμάς συγκλονίζουν.

Ο Τίμων Λουτριώτης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για όσα έζησε στο Ισραήλ. Ο ίδιος δεν ήταν μέρος των δύο γκρουπ (των 81 Ελλήνων) που είχαν βρεθεί σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αλλά βρέθηκε στο Ισραήλ για ολιγοήμερες διακοπές.

Εξήγησε είχε πάει στο Ισραήλ με την παρέα του για διακοπές πέντε μέρες και χρειάστηκε να περπατήσει 40 λεπτά σε εμπόλεμη ζώνη μέχρι να είναι ασφαλής. Οι φίλοι του έχουν φτάσει και εκείνοι στο Ελευθέριος Βενιζέλος και τη Θεσσαλονίκη.

«Δύσκολα τα πράγματα στο Ισραήλ. Πραγματικά ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη, επικρατούσε φόβος, τρόμος…» και περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα: «Στις 6:45 άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες, από εκεί και έπειτα επικράτησε πανικός, δεν ξέραμε ούτε που να απευθυνθούμε, δεν ξέραμε πού να πάμε, τα τηλέφωνά μας δεν λειτουργούσαν οπότε αρχίσαμε και εμείς και πράτταμε αυτοβούλως».

Συνέχισε, λέγοντας, πως χρειάστηκε να μείνουν σε ένα κατάλυμα στο Τελ Αβίβ: «Μέναμε 5 Έλληνες σε ένα κατάλυμα στο Τελ Αβίβ. Τα παιδιά όπως και εγώ είχαμε τρομοκρατηθεί. Εγώ αποφάσισα να πάω να βρω την πρεσβεία, να δω αν είναι ανοιχτά γιατί στα τηλέφωνα δεν απαντούσαν. Πήγα από εκεί δεν ήταν κανένας και συνέχισα με προορισμό στο αεροδρόμιο. Περπάτησα 40 λεπτά και ακούγονταν βομβαρδισμοί ασταμάτητα. Κάποια στιγμή πέτυχα κάποια αυτοκίνητα, τους παρακάλεσα…».

 

Όπως είπε όταν έφτασε στο αεροδρόμιο επικρατούσε πανικός, ακούγονταν σειρήνες και τους έβαλαν σε καταφύγιο για να προστατευτούν…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις