Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Συγγνώμη» Νετανιάχου για τις ευθύνες σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον σάλο που προκλήθηκε στον απόηχο των αιχμών που ο ίδιος άφησε κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όσον αφορά τα αντανακλαστικά τους κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Έκανα λάθος. Πράγματα που είπα μετά τη συνέντευξη Τύπου, δεν έπρεπε να ειπωθούν και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Προσφέρω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας. Στηρίζω τον Αρχηγό του Επιτελείου και τους διοικητές και τους στρατιώτες των IDF που βρίσκονται στο μέτωπο και μάχονται για το σπίτι μας. Μαζί θα νικήσουμε» έγραψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, «μαζεύοντας» τις προηγούμενες δηλώσεις του για αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στη σφαγή της Χαμάς την εφιαλτική 7η Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε χθες το βράδυ ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας -και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αχαρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόναν Μπαρ- ότι ευθύνονται για την αποτυχία που οδήγησε στην επίθεση της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

«Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς», έγραψε σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία στη συνέχεια «κατέβασε». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ινδοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να οικειοποιηθούν την διάσημη γειτονιά του Νότινγκ Χιλ - Κοινωνικές κατοικίες και σπίτια για υπηρέτες
Οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν απηυδήσει, αφού δεν μπορούν να τους σταματήσουν, με το ζευγάρι των Ινδών να τους απειλεί ότι εάν προκαλέσουν φασαρία, τα διαμερίσματα θα διατεθούν για «κοινωνική στέγαση»
Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Σονάμ Καπούρ, αριστερά, μαζί με τον σύζυγό της Ανάντ Αχούτζα
Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου, λένε οι NYT: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»
«Αγώνας δρόμου» από τους Ισραηλινούς για πληροφορίες, σύμφωνα με τους NYT - Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Ντόναλντ Τραμπ
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη