Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς στη Γάζα μέχρι το τέλος»

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς στη Γάζα μέχρι το τέλος»

Στον πόλεμο μέχρις εσχάτων στη Χαμάς αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στον ΑΝΤ1. Η Λίμπι Γουάις εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει αρχίσει ακόμη η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και επαναλαμβάνει ότι την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί έχει η Χαμάς.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς στη Γάζα μέχρι το τέλος», δήλωσε η Λίμπι Γουάις, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ στον ΑΝΤ1. Για τη χερσαία επίθεση η ίδια αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι όλα είναι έτοιμα και παραπέμπει στην κυβέρνηση Νετανιάχου για τη λήψη της απόφασης.

Για τον λόγο που πρέπει να γίνουν αν θα γίνουν τελικά οι χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, η Λίμπι Γουάις απαντά ότι είναι για «να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να εξαπολύσει τον τρόμο κατά του Ισραήλ όπως έκανε στις 7 Οκτωβρίου».

Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη της εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού στον ΑΝΤ1:

Εδώ και τόσες μέρες δεν έχει γίνει χερσαία εισβολή. Γιατί;

«Την απόφαση για μία χερσαία εισβολή θα πρέπει να την πάρει η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, αυξάνουμε την ετοιμότητά μας. Έχουμε καλέσει πάνω από 300.000 εφέδρους, εκπαιδεύουμε στρατιώτες, έχουμε έτοιμα τα επιχειρησιακά σχέδια, όταν και αν η κυβέρνηση το αποφασίσει. Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπάνε από αέρος στόχους της Χαμάς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας με έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο: Να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να εξαπολύσει τον τρόμο κατά του Ισραήλ όπως έκανε στις 7 Οκτωβρίου. Πρέπει να κυνηγήσουμε τη Χαμάς. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας».

Θα μπορούσαν οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ) να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα τούνελ που έφτιαξε η Χαμάς στη Γάζα;

«Αυτό δυνητικά θα μπορούσε να είναι η αποστολή μας εάν πραγματοποιηθεί χερσαία εισβολή. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη Λωρίδα της Γάζας σαν έδρα για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των Ισραηλινών. Να μην έχει την ικανότητα διοικητική η στρατιωτική για τρομοκρατικές ενέργειες».

Γιατί η Χαμάς απελευθέρωσε τις δύο Αμερικανίδες ομήρους; Προσπαθούν να στείλουν κάποιο μήνυμα;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι και να βάζω τον εαυτό μου στη θέση να σκέφτεται τι σκέφτεται η Χαμάς. Θα ενθάρρυνα όλους να θυμηθούν ότι υπάρχουν πάνω από 200 ακόμη που κρατούνται. Και είναι ακόμα γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι, αθώες οικογένειες που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι απολύτως φρικτό. Όλοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Λίμπι Γουάις στον ΑΝΤ1:

 

Στηρίζετε μια ανεξάρτητη έρευνα για το τι πραγματικά έγινε στο νοσοκομείο Αλ Αχλί;

«Δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε είμαστε πολύ ανοιχτή με τις πληροφορίες που παρέχουμε φυσικά έγιναν ανεξάρτητες έρευνες αξιολόγησης από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ που επιβεβαίωσαν επίσης ότι η Χαμάς ήταν υπεύθυνη. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος. Είμαστε σίγουροι ότι δεν ήμασταν εμείς και υπάρχουν και αποδείξεις».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις