Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο μετά το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ – Καθυστερεί η μάχη με τους ενόπλους της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο μετά το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ – Καθυστερεί η μάχη με τους ενόπλους της Χαμάς

Χιλιάδες νέοι γιόρταζαν τη μεγάλη γιορτή της μουσικής στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova, όταν ξαφνικά μέλη της Χαμάς εισέβαλαν κυνήγησαν, σκότωσαν και βίασαν πολλούς από τους ανυποψίαστους θεατές στο Ισραήλ.

Το μουσικό φεστιβάλ, που επρόκειτο να είναι μια ολονύχτια γιορτή με χορό, τραγούδι και διασκέδαση, μετετράπη σε εφιάλτη μετά την εισβολή της Χαμάς στα σύνορα Γάζας – Ισραήλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 260 άνθρωποι να πέσουν νεκροί το πρωί του Σαββάτου.

Η ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka δήλωσε ότι οι τραυματιοφορείς έχουν απομακρύνει περίπου 260 πτώματα από το μουσικό φεστιβάλ, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι ομάδες συνεχίζουν να εργάζονται για την εκκαθάριση της περιοχής.

Οι δυνάμεις της Χαμάς διέσχισαν έναν οχυρωμένο συνοριακό φράχτη με αλεξίπτωτα και άνοιξαν πυρ.

Πανικόβλητοι νέοι άρχισαν να τρέχουν προς τα αυτοκίνητα, ενώ βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζουν εκατοντάδες να τρέχουν…

Μία φοιτήτρια έχει απαχθεί και παρακαλά πάνω σε ένα μηχανάκι να μην την σκοτώσουν…

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα εμφανίζει το χάος που αντίκρυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις λίγες ώρες μετά την επέλαση της Χαμάς. Αυτοκίνητα καμένα και εικόνες απόλυτης καταστροφής.

Προσπαθούν να απωθήσουν τους ένοπλους Παλαιστίνιους που μπήκαν στο Ισραήλ

Ο στρατός του Ισραήλ προσπαθεί από το Σάββατο να απομακρύνει τους Παλαιστίνιους ενόπλους της Χαμάς, ωστόσο η επιχείρηση καθυστερεί περισσότερο απ’όσο αρχικά θεωρούσαν.

«Εξακολουθούμε να δίνουμε μάχη, υπάρχουν επτά ή οκτώ σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας όπου έχουμε ακόμη στρατιώτες που μάχονται εναντίον τρομοκρατών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ.

«Παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο αναμέναμε», πρόσθεσε. «Πιστεύαμε ότι χθες θα είχαμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος της σημερινής ημέρας», εξήγησε.

Στη διάρκεια της νύκτας «μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ιπτάμενα μέσα και το πυροβολικό έπληξαν περισσότερους από 500 τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονταν και σήμερα το πρωί. Δημοσιογράφος του AFP είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από τη Γάζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις