Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Politico: Η γαλλική αστυνομία ξυλοκοπεί τους μετανάστες και τους στέλνει στην Ιταλία!

Politico: Η γαλλική αστυνομία ξυλοκοπεί τους μετανάστες και τους στέλνει στην Ιταλία!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σκάνδαλο βαρβαρότητας της γαλλικής αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Politico, επικαλούμενη έκθεση της Oxfam.

Γάλλοι αστυνομικοί κακοποιούν και θέτουν υπό κράτηση τούς μετανάστες προτού τους αποστείλουν πίσω στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, όπως γράφει η ιστοσελίδα Politico. Η καταγγελλόμενη συμπεριφορά αφορά σε ασυνόδευτα παιδιά, ακόμα και 12 ετών, τα οποία η γαλλική αστυνομία συλλαμβάνει και επιβιβάζει με τη βία σε τρένα για την Ιταλία. Προηγουμένως, οι Γάλλοι αστυνομικοί παραποιούν τα έγγραφα των παιδιών προκειμένου να παρουσιάζονται μεγαλύτερα σε ηλικία και να φαίνεται ότι η επιστροφή στην Ιταλία είναι δική τους απόφαση.

Politico: Σωματική, λεκτική και ψυχολογική βαναυσότητα

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η έκθεση της Oxfam καταγράφει λεπτομερώς παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τις γαλλικές Αρχές: τα παιδιά καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπούνται και εξυβρίζονται σε κέντρα υποδοχής χωρίς φαγητό, νερό ή σκεπάσματα. “Το προσωπικό και οι συνεργάτες της Oxfam απαριθμούν περιπτώσεις όπου οι συνοριοφύλακες έχουν κόψει τις σόλες των παπουτσιών ανήλικων μεταναστών ή έχουν κλέψει τις κάρτες SIM των κινητών τους τηλεφώνων”, αναφέρει η οργάνωση σε δελτίο Τύπου.

Και από την άλλη πλευρά, “σε πολλές περιπτώσεις, η έλλειψη βασικών υπηρεσιών και πληροφοριών στο σύστημα υποδοχής της Ιταλίας φέρνει τα παιδιά σε επισφαλείς και επικίνδυνες καταστάσεις”, δηλώνει η Elisa Bacciotti, υπεύθυνη εκστρατειών της Oxfam Italy.

Oxfam: Στο έλεος της μοίρας, χιλιάδες απροστάτευτα ανήλικα

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η Oxfam σημειώνει ότι 1 στους 4, από τους 16.500 πρόσφυγες/μετανάστες στην περιοχή του Roja Camp στη Ventimiglia είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Η οργάνωση καταγγέλλει, επίσης, τις Αρχές για αδυναμία κάλυψης των “βασικών αναγκών” των μεταναστών. Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί αναζητούν καταφύγιο κάτω από παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, χωρίς πρόσβαση σε τουαλέτες ή καθαρό νερό…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις