Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Politico: Το κόμμα του Όρμπαν ενισχύει τους δεσμούς του με την ιταλική ακροδεξιά

Politico: Το κόμμα του Όρμπαν ενισχύει τους δεσμούς του με την ιταλική ακροδεξιά
photo Reuters

Το κόμμα Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν και οι Ιταλοί ευρωσκεπτικιστές μπορούν να βασίζονται ο ένας στον άλλον, δήλωσε η κ. Νόβακ.

Η αντιπρόεδρος του Fidesz και υφυπουργός για θέματα Οικογένειας και Νεολαίας στην κυβέρνηση Όρμπαν συναντήθηκε με τον ηγέτη της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβινι, καθώς και με την επικεφαλής των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζ. Μελόνι, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών στην Ιταλία.

Οι σχέσεις του Fidesz με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και το κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν κινείται προς την δημιουργία συμμαχιών με συντηρητικά κόμματα στην Ευρώπη, όπως το πολωνικό Νόμος και Δικαιοσύνη.

Η κ. Νόβακ είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κατά τις συνομιλίες με τα ιταλικά κόμματα συμφωνήθηκε ότι για θέματα όπως το μεταναστευτικό και οι πολιτικές οικογενειακής στήριξης «θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον στην Ευρωπαϊκή πολιτική αρένα».

Και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε ότι τώρα το σημαντικότερο θέμα είναι η εκστρατεία για το ΕΚ», επισημαίνοντας ότι πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και ότι είναι σημαντικό «με τις εντολές που θα λάβουμε να είμαστε σε θέση να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των Ούγγρων και των Ιταλών ψηφοφόρων: να σταματήσουμε τη μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη, να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ηπείρου, και να διατηρήσουμε ανοιχτά τα εσωτερικά σύνορα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις