Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολωνία – κορονοϊός: Αυστηρότερα μέτρα μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας

Πολωνία – κορονοϊός: Αυστηρότερα μέτρα μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας

Νέα αυστηρότερα μέτρα σε ολόκληρη την Πολωνία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας που δίνει μάχη με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και κινηματογράφοι θα κλείσουν από τις 20 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιεντζιέλσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο. Ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά αυτή τη στιγμή είναι να επεκτείνουμε αυτούς τους περιορισμούς σε ολόκληρη την Πολωνία», σημείωσε ο Νιεντζιέλσκι, προσθέτοντας πως τα σχολεία θα προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση.

«Εάν οι ενέργειες αυτές δεν οδηγήσουν στην υποχώρηση της πανδημίας ή έστω στην επιβράδυνση του τρίτου κύματος, τα επόμενα βήματα θα είναι η επιβολή ενός τυπικού λοκντάουν, μια κατάσταση κατά την οποία θα κλείσουμε τα πάντα», τόνισε ο Πολωνός υπουργός Υγείας.

«Ζητάμε από τους εργοδότες να επιτρέψουν την τηλεργασία όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε επίσης ο Νιεντζιέλσκι.

Προειδοποίησε, εξάλλου, πως η Πολωνία θα μπορούσε να μετρήσει πάνω από 30.000 νέα ημερήσια κρούσματα, από την επόμενη εβδομάδα, εάν η τάση συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 52% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από το στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Η χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε σήμερα 25.052 νέα κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων μέχρι στιγμής φέτος. Επιπλέον, κατέγραψε σήμερα 453 θανάτους από την covid-19.

Συνολικά, η Πολωνία μετρά 1.956.974 μολύνσεις και 48.032 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις