Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πολωνία – κορονοϊός: Βυθίζεται στην πανδημία – Θλιβερό ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

Πολωνία – κορονοϊός: Βυθίζεται στην πανδημία – Θλιβερό ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

Βυθισμένη στην πανδημία του κορονοϊού είναι η Πολωνία που κατέγραψε σήμερα 29.978 νέα κρούσματα αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η χώρα επίσης κατέγραψε σήμερα και ρεκόρ θανάτων για το 2021 με 575 ασθενείς να έχουν καταλήξει από επιπλοκές της covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο των θεάτρων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των κινηματογράφων έπειτα από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που προκάλεσε η εμφάνιση της παραλλαγής του στελέχους του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Ωστόσο υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα να επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί ενόψει των διακοπών του Πάσχα, όταν αναμένεται οι πολίτες να συρρέουν στις εκκλησίες και να συγκεντρώνονται στα σπίτια στην έντονα θρησκευόμενη αυτή καθολική χώρα.

“Πρέπει να καταπνίξουμε το τρίτο κύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ανακοινώσουμε νέους περιορισμούς …οι οποίοι θα επιβληθούν στη διάρκεια της εβδομάδας πριν και μετά τις διακοπές του Πάσχα”, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 2.120.671 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 50.340 θανάτους.

Το ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο 2020 στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις