Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πολωνία: Να εγκατασταθεί αμερικανική βάση στη χώρα ζητά η κυβέρνηση

Πολωνία: Να εγκατασταθεί αμερικανική βάση στη χώρα ζητά η κυβέρνηση
photo Reuters

Η συντηρητική κυβέρνηση στην Πολωνία συνεχίζει τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ για να εγκαταστήσει βάση στη χώρα.

Μάλιστα Πολωνία και ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να δαπανήσουν τουλάχιστον δυο δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης ενώ το Πεντάγωνο προκρίνει την ανάπτυξη μονάδων «εκ περιτροπής με ευέλικτο τρόπο, παρά μια βάση όπου υπάρχουν νοσοκομεία, κατοικίες ή όπου έρχονται οικογένειες».

Ακόμη το Πεντάγωνο δηλώνει πως δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Πολωνία για αύξηση στρατευμάτων στη χώρα και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τους Πολωνούς συμμάχους μας, και δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις, και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών μας την κατάλληλη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς και ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα αναμένεται σήμερα επίσης να υπογράψουν ένα συμβόλαιο αγοράς κινητών εκτοξευτήρων ρουκετών HIMARS έναντι 414 εκατ. δολαρίων (365 εκατ. Ευρώ). Τον περασμένο Μάρτιο, η Πολωνία αγόρασε έναντι 4,75 δισεκ. δολαρίων (3,8 δισεκ. ευρώ) το αμερικανικό σύστημα πυραύλων Patriot, με σκοπό να ενισχύσει την αεροπορική άμυνά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις