Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Πολωνία: Ουκρανός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προξενείο της χώρας στην Κρακοβία

Πολωνία: Ουκρανός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προξενείο της χώρας στην Κρακοβία
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 63χρονος Ουκρανός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προξενείο της χώρας του στην Κρακοβία, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (13.4.2023) η αστυνομία της Πολωνίας

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολωνίας Πιοτρ Σπίετς, λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) ο άνδρας «βρισκόταν στην ουρά μπροστά στο προξενείο της Ουκρανίας όταν φώναξε κάτι στα ουκρανικά, έβγαλε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, το έριξε πάνω του και αυτοπυρπολήθηκε».

«Αστυνομικός που περιπολούσε και αυτόπτης μάρτυρας έσβησαν τη φωτιά. Ο άνδρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τι ήταν αυτό που φώναξε ο άνδρας προτού αυτοπυρποληθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα πολωνικά ΜΜΕ, ο Ουκρανός καλούσε τους συμπατριώτες του να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους εισβολείς.

Ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλέστηκε στη συνέχεια το τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News, δήλωσε ότι ο 63χρονος δεν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά διαμαρτυρόταν επειδή το προξενείο δεν του παρείχε τη βοήθεια που περίμενε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις