Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πόρτλαντ: Συνελήφθη ακροδεξιός που έβγαλε όπλο κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών (pics)

Πόρτλαντ: Συνελήφθη ακροδεξιός που έβγαλε όπλο κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών (pics)

Συνελήφθη ένας ρατσιστής – ακροδεξιός της οργάνωσης “Proud Boys”, ο οποίος κατηγορείται ότι απείλησε με  όπλο και ότι χτύπησε με ένα όπλο paintball διαδηλωτές κατά του ρατσισμού στο Πόρτλαντ.

Η σύλληψη του 50χρονου Άλαν Σουίνι έγινε λίγες ώρες μετά την τηλεμαχία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της οποίας ο Ρεπουμπλικάνος κάλεσε τους Proud Boys «να κάνουν πίσω και να είναι έτοιμοι».

click4more: ΗΠΑ: Δεν… “πολυψήθηκαν” για το ντιμπέιτ – Πολλοί λιγότεροι τηλεθεατές σε σχέση με το 2016

Εναντίον του Σουίνι, που έχει κάνει τατουάζ στο δεξί του χέρι τη φράση “Proud Boy”, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις 11 Σεπτεμβρίου για πρόκληση σωματικής βλάβης με όπλο paintball και επειδή απείλησε με όπλο διαδηλωτές στον Πόρτλαντ στις 15 και 22 Αυγούστου.

Πλέον κρατείται σε φυλακή της κομητεία Μάλτομα.

Οι Proud Boys πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σάββατο στο Πόρτλαντ με τη συμμετοχή 1.000 μελών τους, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις διαδηλώσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας που πραγματοποιούνται στην πόλη αυτή εδώ και τέσσερις μήνες.

Η ακροδεξιά ομάδα, στην οποία συμμετέχουν μόνο άνδρες, αυτοχαρακτηρίζεται «δυτική σοβινιστική» οργάνωση η οποία τάσσεται «κατά της πολιτικής ορθότητας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις