Κόσμος

Πορτογαλία: Ανοίγει τα σύνορα σχεδόν για όλες τις χώρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H Πορτογαλία θα επιτρέπει, από τη Δευτέρα, τα τουριστικά ταξίδια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πολίτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταγράφουν δείκτη επίπτωσης του νέου κορονοϊού «μικρότερο των 500 κρουσμάτων για 100.000 κατοίκους», θα μπορούν να πραγματοποιούν «όλων των ειδών τα ταξίδια προς την Πορτογαλία, περιλαμβανομένων των μη αναγκαίων ταξιδιών», διευκρίνισε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Όλοι οι επιβάτες άνω των 2 ετών θα πρέπει, εντούτοις, να παρουσιάζουν, πριν από την επιβίβαση, ένα αρνητικό τεστ PCR λιγότερο από 72 ωρών.

Οι αεροπορικές εταιρείες, που θα επιτρέπουν την επιβίβαση των επιβατών χωρίς τεστ, θα βρίσκονται αντιμέτωπες με «ένα πρόστιμο 500-2.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας.

Η λίστα με τους περιορισμούς

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, τα οποία θα περιορίζονται στα απαραίτητα, διατηρούνται για οκτώ χώρες, εκ των οποίων 5 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την Κύπρο, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, όπως και τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Οι ταξιδιώτες που θα προέρχονται από αυτές τις χώρες θα υποβάλλονται σε μια καραντίνα 14 ημερών.

Τα απαραίτητα ταξίδια, που θα επιτρέπονται, αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους, τις σπουδές, την επανένωση με την οικογένεια ή λόγους υγείας.

Χθες, η Πορτογαλία έδωσε ήδη το πράσινο φως για τα τουριστικά ταξίδια από τη Βρετανία, μετά την άρση των περιορισμών που είχε θέσει σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου για να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση της πανδημίας Covid-19.

Τα δρομολόγια με τη Βρετανία είχαν ανασταλεί τον Ιανουάριο, προτού αποκατασταθούν στα μέσα Απριλίου, όμως αποκλειστικά για τα ταξίδια που κρίνονταν «αναγκαία».

Εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες, πρώτη τουριστική αγορά, αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία, κυρίως στην τουριστική περιοχή Αλγκάρβε (νότια).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα