Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πορτογαλία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας

Πορτογαλία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά από επίθεση με μαχαίρι και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.  

Συγκεκριμένα τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε επίθεση στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το CNN Πορτογαλίας μετέδωσε πως ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ένας Αφγανός υπήκοος που κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι, πυροβολήθηκε και έχει συλληφθεί. Η επίθεση έγινε 12.57 ώρα Ελλάδας (10.57 τοπική).

«Η αστυνομία βρήκε έναν άνδρα οπλισμένο με μεγάλο μαχαίρι. Είπαν στον δράστη να σταματήσει, αλλά δεν υπάκουσε και πλησίασε την αστυνομία κρατώντας το μαχαίρι. Επειδή η απειλή ήταν σοβαρή η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη και τον εξουδετέρωσε», αναφέρει η ενημέρωση από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και τραυματίες με την κατάσταση πλέον να είναι υπό έλεγχο. Ο δράστης βρίσκεται στο νοσοκομείο Sao Jose υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για «μια μεμονωμένη ενέργεια», προσθέτοντας ότι είναι «πρόωρο» να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία για το έγκλημα.

Οι ισμαηλίτες είναι ένα μειονοτικό ρεύμα του σιιτικού ισλάμ, μέλη του οποίου έχουν δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστικές οργανώσεις σε χώρες όπως το Πακιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις