Κυριακή, 23 Ιουν.
25oC Αθήνα

Πορτογαλία: Φρένο στην άρση του lockdown στη Λισαβόνα λόγω αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Πορτογαλία: Φρένο στην άρση του lockdown στη Λισαβόνα λόγω αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού
photo Reuters

Η κυβέρνηση στην Πορτογαλία αποφάσισε να παγώσει τη διαδικασία της άρσης του lockdown στη Λισαβόνα και σε άλλους 3 δήμους.

Στην πρωτεύουσα Λισαβόνα και στους άλλους 3 δήμους έχει καταγραφεί αναζωπύρωση της νόσου τοιυ κορονοϊού

Εκτός της Λισαβόνας, οι δήμοι Οντεμίρα (νότια), Μπράγκα και Βάλε ντε Κάμπρα (βόρεια) θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα ισχύοντα μέτρα έως τις 27 Ιουνίου.

Σε αυτούς τους δήμους, η τηλεργασία θα παραμένει υποχρεωτική εκεί, όπου είναι δυνατόν, ενώ θα συστήνεται στο υπόλοιπο της χώρας από τις 14 Ιουνίου, ημερομηνία της επόμενης φάσης της χαλάρωσης των μέτρων. Σε αυτήν την ημερομηνία, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22.30 έναντι της 01.00 το πρωί στην υπόλοιπη χώρα.

«Η κατάσταση σε αυτούς τους δήμους δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την άρση της καραντίνας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, διευκρινίζοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στη Λισαβόνα, ιδίως μεταξύ των «νεαρότερων ηλικιών».

Στην υπόλοιπη χώρα, η διαδικασία της άρσης της καραντίνας θα συνεχιστεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου από την κυβέρνηση.

Αυτά τα νέα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση των ωραρίων για ένα ευρύ σύνολο δραστηριοτήτων και την επιστροφή του κοινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις με ένα περιορισμό στο ένα τρίτο της χωρητικότητάς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις