Κόσμος

Πορτογαλία: Καρχαρίας από την… εποχή των δεινοσαύρων! [pics, vids]

Σπάνιος πτυχωτός καρχαρίας στα δίχτυα ενός ψαρά! Τον αλίευσε ανοικτά των ακτών του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου. Ο σπάνιος καρχαρίας είναι αρσενικός και έχει μήκος 1,5 μέτρου. Πιάστηκε σε βάθος 700 μέτρων, στο θέρετρο Πορτιμάο στην Πορτογαλία.

Το συγκεκριμένο είδος που απαντάται πολύ σπάνια διαθέτει πολλά πρωτόγονα χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες τον θεωρούν «καρχαρία από την εποχή των δεινοσαύρων».

https://www.youtube.com/watch?v=wlG9gqUqxts

Ο καρχαρίας με τα… 300 δόντια

Ο σπάνιος καρχαρίας έχει σκούρο καφέ σώμα και μοιάζει με χέλι.

Το όνομά του προέρχεται από την πτυχωτή εμφάνιση των βραγχίων του, τα οποία είναι σε έξι ζεύγη. Τα μακρά, εξαιρετικά ευλύγιστα σαγόνια του του επιτρέπουν να καταπιεί ολόκληρο ένα μεγάλο θήραμα. Επίσης, οι πολλές σειρές από μικρά, βελονοειδή δόντια αποτρέπουν το θήραμα από να διαφύγει.

Το συγκεκριμένο είδος χρονολογείται 80 εκατ. χρόνια πίσω και το πιο χαρακτηριστικό από τα πρωτόγονα χαρακτηριστικά του είναι τα 300 κοφτερά δόντια του.

Ο ψαράς

Ο ψαράς που κατάφερε να αλιεύσει τον σπάνιο καρχαρία, συμπωματικά εργάζεται για ένα πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο «την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων στην εμπορική αλιεία».

Η γνώση των επιστημόνων γύρω από αυτό το είδος, που πολύ σπάνια αλιεύεται είναι περιορισμένη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Independent

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
12
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου